Oznanila, 5.4.2020
 

                                                                                                                                                                          

 OZNANILA,

 nadžupnije Sveti Jurij - Ptuj,

 6. postna nedelja - CVETNA NEDELJA, 5.4.2020

 

 

Vse sv. maše ob letošnjih velikonočnih praznikih bodo v zaprtih cerkvah brez navzočnosti vernikov.

 

Cvetna nedelja

Ob 10. uri bo na Facebooku (stran župnije sv. Ožbalta) prenos sv. maše iz naše cerkve sv. Ožbalta, sv. mašo pa lahko takrat spremljate tudi TV SLO 2.

Na SIP TV bo prenos sv. maše iz cerkve sv. Petra in Pavla ob 9. uri. Ob 12. uri bo posnetek na PeTV. Ker bo pri vseh treh priložnostih in tudi sicer v naših cerkvah imel duhovnik blagoslov presmecev sam, jih doma pripravite. Kot je navada npr. na tri kralje, ste vabljeni da z blagoslovljeno vodo presmece pokropite.

 

Velikonočno tridnevje  nam prinaša najgloblje sporočilo krščanstva: pripoveduje o trpljenju, smrti in vstajenju Božjega Sina Jezusa Kristusa ter o postavitvi zakramentov svete evharistije in mašniškega posvečenja. 

 

Veliki četrtek

Na SIP TV bo prenos obredov in sv. maše iz cerkve sv. Petra in Pavla ob 18. uri. Ob 21. uri bo posnetek obredov na PeTV.

Prav tako lahko obrede in sv. mašo ob 18. uri na Facebooku (stran župnije sv. Ožbalta) spremljate iz cerkve sv. Ožbalta. Istočasno bo sv. maša tudi v cerkvi sv. Jurija.

 

Veliki petek

Ob 15. uri se pridružimo molitvi žalostnega dela rožnega venca na radiju Ognjišče. Zvečer tega dne bo na TV SLO 1 prenos križevega pota papeža Frančiška. Obrede lahko tudi ob 18. uri spremljate na Facebooku (stran župnije sv. Ožbalta) iz cerkve sv. Ožbalta, na SIP TV pa iz cerkve sv. Jurija. Ob 21. uri bo posnetek obredov na PeTV. Istočasno bodo obredi tudi v cerkvi sv. Petra in Pavla.

 

Velika sobota

Pripravite jedila. Prisostvujte blagoslovu jedil, ki bo na TV SLO 1 prenašan ob 15. in 17. uri. Ob 15. uri bomo imeli, brez udeležbe božjega ljudstva, blagoslov v naših cerkvah sv. Ožbalta in sv. Petra in Pavla. Ob 16. uri bo prenos blagoslova jedil na SIP TV iz naše cerkve sv. Jurija. Ob 19. uri bo posnetek blagoslova jedil na PeTV. Prav tako kot na cvetno nedeljo, ste vabljeni da z blagoslovljeno vodo pokropite, tokrat, pripravljene jedi.

 

Vigilija bo potekala ob 20. uri v cerkvi sv. Petra in Pavla in sv. Ožbalta. Iz cerkve sv. Ožbalta jo lahko spremljate na Facebooku (stran župnije sv. Ožbalta), iz cerkve sv. Jurija pa ob 18. uri na SIP TV. Ob 21. uri bo posnetek vigilije na PeTV.

Na TV SLO 1 bo na veliko soboto zvečer poslanica škofa Bizjaka.

 

Velika noč

Ob 7. in 11. uri bo na Facebooku (stran župnije sv. Ožbalta) prenos sv. maše. Ob 8. uri se bodo oglasili zvonovi in takrat smo vabljeni k velikonočnemu zajtrku. Ob 10. uri bo na TV SLO 2 prenos sv. maše iz mariborske stolnice, ob 11.35 na TV SLO 1 nagovor nadškofa Zoreta in ob 12. uri na TV SLO 1 papežev Urbi et orbi.

Iz naših krajev bo na SIP TV ob 10. uri prenos sv. maše s cerkve sv. Martina na Hajdini. Ob 13. uri bo posnetek na PeTV.

 

 

Bodimo v duhu in molitvi te dni še posebej povezani.

 

Blagoslovljena voda je na razpolago v vhodu v cerkev.

 

Na voljo je nova številka Družine.

 

Sveta maša in križev pot

Na fb Župnija Ptuj - sv. Ožbalt lahko vsak dan ob 17. uri spremljate sveto mašo ptujskih župnij. Ob petkih bo pobožnost križevega pota.

 

V času, ko zbiranje v cerkvah ni možno sporočamo:

Vabljeni, da v pripravi na veliko noč na radiju Ognjišče spremljate misijon in sicer od 29. marca do 4. aprila. Nadškof Zore ima vsako nedeljo ob 11.30 nagovor na TV SLO 1.

 V župnijski cerkvi vsak dan ob 20. uri pozvonimo z velikim zvonom. Vabimo vas, da se v družini zberete k večerni molitvi s prošnjo, da bi bili na priprošnjo sv. Roka obvarovani te hude epidemije in predvsem za vse obolele ter zdravstvene delavce, ki jih zdravijo. Patri v tem času molimo rožni venec – bodimo povezani tudi v molitvi.

  Darovanje svetih maš

Če želite darovati sv. mašo v  tem času, lahko pokliče po tel. 031 331 0 55 -  br. Andrej Feguš 

 

Zaradi Corona virusa ni trenutno ni sv. maš ne drugih oblik zbiranja ali dejavnosti v župniji.

V izogib širjenju koronavirusa COVID-19 in za ohranjanje zdravja prebivalstva, so do nadaljnjega odpovedane vse svete maše, podeljevanje zakramentov, zakramentalov, ljudske pobožnosti, župnijska praznovanja in drugi dogodki ter vsa srečanja.

Patri darujemo svete maše po sprejetih namenih izključno zasebno, brez prisotnosti vernikov.

Verniki naj nadomestijo odsotnost od svetega bogoslužja z molitvijo, postom, dobrimi deli, prebiranjem Božje besede, spremljanjem svete maše po radiu, TV oziroma spletu ter s prejemom duhovnega obhajila.

Dovoljeni so cerkveni pogrebi ob strogem upoštevanju navodil državnih ustanov. Pogreb se opravi brez pogrebne svete maše in samo z najožjimi sorodniki. Pogrebna sveta maša bo lahko darovana po preklicu tega navodila.

V smrtni nevarnosti je dovoljeno podeljevanje bolniškega maziljenja ob upoštevanju, da sta duhovnik in bolnik ustrezno zaščitena.

 

Nadžupnija sv. Jurij - Ptuj

Slovenski trg 10,

2250 Ptuj

Tel: +386 31 331 055

E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Stran: www.prostija-ptuj.si

Župnijska pisarna

Župnijska pisarna je odprta po vsaki sveti maši ter

- ponedeljek med 10:30 in 12:00

- petek med 16:00 in 17:00

Svete maše

PROŠTIJA

- ponedeljek, sreda in petek : ob 7.30

- nedelja 8.00, 10.00

 

Svete maše ptujskih župnij

 

KARITAS

Dežurstvo KARITAS je vsako sredo med 9:00 in 12:00

Preberi več

Contact us