Verouk - prva triada

 

V prvi triadi verouka kateheze otroka vodijo k odkrivanju vere in spoznavanju Jezusa. Želimo, da otroci spoznajo Jezusa kot središče in smisel življenja in praznovanja. To pomeni, da spoznavamo, da npr. božiča ne praznujemo zaradi daril, ampak zato, ker je Bog prevzel človeško naravo in postal eden izmed nas; velike noči ne praznujemo zaradi pirhov, jedil ipd., ampak zaradi neizmerne Božje ljubezni, ki se izraža v njegovem darovanju samega sebe za vso človeštvo.

 

Spoznavamo Svetopisemke odlomke, ki so aktualni za to dobo in otroke navajamo, da v roke vzamejo Sveto pismo in s pomočjo slik, kasneje tudi z lastnim branjem, spoznavajo Jezusovo življenje. Čisto na začetku pa »pokukamo« še v Staro zavezo in  se pogovarjamo o Stvarjenju sveta.

 

V tem času se veroučenci srečajo z Jezusom kot tistim, ki se srečuje z ljudmi, jih poučuje, ljubi, vzgaja in dela čudeže ter jim pomaga v vseh življenjskih situacijah.

 

Zato bomo v prvi triadi začeli z uvajanjem v Katehezo Dobrega Pastirja, ki poglobljena in otrokom bolj na kožo pisana oblika doživljanja stika z Bogom, Jezusom, ki je naš dobri pastir.

 

Ob Jezusovi človeški naravi, Katoliška Cerkev pozna tri zakramente uvajanja v krščanstvo: sveti krst, sveto evharistijo in sveto birmo. Otroci še posebej občudujejo njegovo božansko naravo in mu vse bolj zaupajo. V tem raste njihova vera in zaupanje v Jezusa. Otroke pri verouku navajamo k osebni molitvi, ki naj bo zjutraj in zvečer, pred jedjo in po jedi. Starše in otroke posebej spodbujamo k družinski molitvi in k obisku svete maše.

 

 

 

Nadžupnija sv. Jurij - Ptuj

Slovenski trg 10,

2250 Ptuj

Tel: +386 31 331 055

E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Stran: www.prostija-ptuj.si

Župnijska pisarna

Župnijska pisarna je odprta po vsaki sveti maši ter

- ponedeljek med 10:30 in 12:00

- petek med 16:00 in 17:00

Svete maše

PROŠTIJA

- ponedeljek, sreda in petek : ob 7.30

- nedelja 8.00, 10.00

 

Svete maše ptujskih župnij

 

KARITAS

Dežurstvo KARITAS je vsako sredo med 9:00 in 12:00

Preberi več

Contact us