Karitas

 

 

Dežurstvo Karitas: vsako sredo od 10. do 12. ure

Delujemo v župnijskih prostorih na dvorišču proštije

Predsednik Karitas je gospod Simon Medved,

 Duhovni vodja Karitas je p. Danilo Holc.

 

 Župnijska Karitas sv. Jurija na Ptuju spada pod dekanijo Ptuj - Zavrč. Prostovoljci župnijske Karitas se srečujemo vsak prvi četrtek v mesecu v naši župniji in enkrat mesečno na dekanijskem srečanju.

Naše osnovno poslanstvo je pomoč najšibkejšim od otrok do starostnikov, družin in skupnosti. Ob sredah, ko dežurajo naše prostovoljke, lahko pridejo pomoči potrebni po hrano, oblačila, si izmerijo krvni pritisk, lahko pa pridejo tudi na pogovor. Tudi sami si prizadevamo poiskati pomoči potrebne, jim nuditi živila, oblačila, marsikdaj priskočimo na pomoč tudi pri plačilu osnovnih položnic.

Sodelujemo z občino Ptuj, s pomočjo katere lahko pomagamo mnogim, ki so se znašli stiski, z vodstvom osnovnih šol ter se povežemo s socialnimi delavci. Zelo dobro sodelujemo tudi s centrom za socialno delo Ptuj in Rdečim križem Ptuj.

Do sedaj smo dobili hrano iz Evropske unije, nekaj smo je kupili z denarjem, ki nam ga podari občina, nekaj pa je dobimo z akcijami po trgovinah. Zbiramo nova in rabljena oblačila ter druge dobrine, ki nam jih podarijo ljudje in organizacije. Na naših mesečnih srečanjih obravnavamo aktualne teme, prošnje za plačilo položnic in nabavo drv. Prostovoljci se trudimo po najboljših močeh pomagati ljudem, ki pridejo k nam po pomoč, saj se zavedamo, da jih je pripeljala stiska. Marsikatero stisko pa prežene tudi pogovor.

Medse vabimo vse, ki bi se nam želeli pridružiti, saj je vsaka pomoč dobrodošla.

 

 

 

Nadžupnija sv. Jurij - Ptuj

Slovenski trg 10,

2250 Ptuj

Tel: +386 31 331 055

E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Stran: www.prostija-ptuj.si

Župnijska pisarna

Župnijska pisarna je odprta po vsaki sveti maši ter

- ponedeljek med 10:30 in 12:00

- petek med 16:00 in 17:00

Svete maše

PROŠTIJA

- ponedeljek, sreda in petek : ob 7.30

- nedelja 8.00, 10.00

 

Svete maše ptujskih župnij

 

KARITAS

Dežurstvo KARITAS je vsako sredo med 9:00 in 12:00

Preberi več

Contact us