Oratorij Ptuj 2015

 Rezultat iskanja slik za oratorij ptuj

V tednu od 17. do 21. avgusta je na Ptuju potekal že 14 oratorij, ki otroke in mlade na privlačen način navdušuje za vrednote, za veselo krščansko življenje, za ustvarjalnost in pošteno vključenost v družbo. Vsak dan se nas je zbralo 220 otrok in 70 mladih animatorjev. Osrednja tema letošnjega Oratorija je bil mlad svetnik Dominik Savio, ki je živel med leti 1842 in 1857. Ta mlad fant je že zelo zgodaj spoznal smisel svojega življenja in želel postati svet. Zato je geslo letošnjega oratorija " HOČEM BITI SVET ".

Rezultat iskanja slik za dominik savio

DOMINIK SAVIO, več...

Oratorijski dan se je začel ob 8.30 uri, ko smo se zbrali na dvorišču nadžupnije sv. Jurija in skupaj prepevali pesmi. Ko smo bili vsi zbrani, smo se odpravili v Mestno gledališče Ptuj, kjer so animatorji predstavili življenje sv. Dominika Savia. Po katehezi smo se po skupinah udeležili ustvarjalnih delavnic: - ZMAJI, RISANJE S KREDAMI, TERARIJ, POSLIKAVA OBRAZA, ORIGAMI in ZAPESNICE, EKOKREATORJI, MAVRICA PLESA, LUTKOVNA DELAVNICA, ACTIVITY, MAGIČNE KROGLICE, STRAŠILA, SENZORIČNA HIŠA. Po zaključku dnevnih delavnic, smo se animatorji z otroci zbrali v cerkvi sv. Jurija in imeli zaključek dnevnega oratorija s pesmijo in duhovno mislijo duhovnika. Starši so otroke domov odpeljali ob 15.30 uri.

Drugi dan oratorija smo se po jutranjem programu in katehezi peš odpravili proti športnemu parku Spuhlja. Na poti nam ni bilo dolgčas, saj smo si pot krajšali s petjem in igranjem kitar. V športnem parku so nas pričakali skavti, ki so nas popeljali po poti preživetja. V drugi delavnici nam je Gašper Kvarti predstavil različna glasbila in nam dovolil, da jih tudi sami preizkusimo. Na tretji delavnici, ki je bila še posebaj zanimiva smo se preizkusili v hoji po vrvi. Po delavnicah so potekale nam še posebaj ljube vodne igre.

Zadnji dan oratorija smo bili v Termah Ptuj in teh par ur spuščanja po toboganih in čofotanja po vodi je prehitro minilo. Po kopanju smo se veselo odpravili proti Minoritskemu samostanu, kjer je bila slovesna sv. maša ob zaključku oratorija ptujskih župnij. Skupaj smo se zahvalili Bogu za prečudovite dni, ki smo jih preživeli skupaj. Naše druženje smo nadaljevali na župnijskem dvorišču nadžupnije sv. Jurija. Pridne mamice otrok so pripravile sladke dobrote in napitek, animatorji pa so ob zaključku prepevali in tako popestrili druženje.

Na vprašanje " Zakaj pripeljete svoje otroke na oratorij? ", so nam mamice odgovorile:

Anja: Zato,ker se tukaj otroci družijo in doživijo nekaj drugačnega.

Milena: Ker lahko otroci tukaj doživijo eno izkušnjo druženja, petja, učenja kako se družiti s starejšimi animatorji, saj dobijo občutek varnosti, zaupanja,...fajn je, da so otroci različnih generacij in se med seboj povezujejo, čeprav obiskujejo različne šole in prihajajo iz različnih krajev.

     

    

   

 

 Za več fotografij Oratorija pojdite na povezavo: https://www.facebook.com/OratorijPtuj/photos_stream?tab=photos_albums

Nadžupnija sv. Jurij - Ptuj

Slovenski trg 10,

2250 Ptuj

Tel: +386 31 331 055

E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Stran: www.prostija-ptuj.si

Župnijska pisarna

Župnijska pisarna je odprta po vsaki sveti maši ter

- ponedeljek med 10:30 in 12:00

- petek med 16:00 in 17:00

Svete maše

PROŠTIJA

- ponedeljek, sreda in petek : ob 7.30

- nedelja 8.00, 10.00

 

Svete maše ptujskih župnij

 

KARITAS

Dežurstvo KARITAS je vsako sredo med 9:00 in 12:00

Preberi več

Contact us